ÇORUM / KARGI - Atatürk İlkokulu

Ekm

Cumhuriyetimiz'in 100. yılı kutlamaları kapsamında gezici kütüphane okulumuzu ziyaret etti.

Ekm

Eyl

15 Temmuz programı okulumuzda kutlandı.

Eyl

İlköğretim haftası programımız öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile coşkuyla kutlanmıştır.

May

Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Hatice AKPINAR koordinatörlüğünde yürütülen etwinning projesi

Okulumuz da Anneler Günü Çeşitli Etkinliklerle kutlandı

Bizlerin yetişmesinde en büyük emek sahibi olan annelerimizin değerini hissettirmek, onlarla güzel vakit geçirmek için  anne ve çocuklarını bir araya getirdik. Her sınıf için belirlenen saatte farklı etkinlikler planladık. Okulumuz  birinci sınıfı öğrenci ve ananeleriyle okul bahçesine çiçek dikme etkinliği, ikinci sınıf öğrenci ve anneleriyle resim yapma etkinliği, üçüncü sınıfı öğrenci ve anneleriyle annemle mutfakta etkinliği adı altında kurabiyeler, pastalar, salatalar, meyve suları vb. yiyecek ve içecekler hazırlandı, dördüncü sınıf ve anasınıfı öğrenci ve anneleriyle ise oyunlar oynayarak anneler gününü kutladık. Etkinlikler sonunda veliler çocukları ile hazırlanan anneler günü özel panosunda fotoğraf çekindiler.

May

Ramazan etkinliklerimiz Nasrettin Hoca Fıkraları Ramazan ile ilgili bilmeceler ve aşık atışmalarıyla son buldu.

Dönüşüm Avcıları Muhteşem Dönüşümleri Sergilediler

Atatürk İlkokulu 3/B Sınıfı Öğrencileri e twinning kapsamında gerçekleştirdikleri Dönüşüm Avcıları projesi süresince tasarladıkları ürünleri okullarının Sıfır Atık Kütüphanesinde sergilediler. Sergiyi İlkokul ve ortaokul öğrencileri ve öğretmenleri ziyaret ettiler. Daha öğrencilerimizin ailelerinin katılımıyla serginin kapanışı yapıldı. Sergiye katkılan ilkokul ve ortaokul öğrencileri gördükleri ürünleri şaşkınlıkla incelediler. Çöp zannedilen bazı atıklardan neler yapılabileceğini görerek geri dönüşüm konusunda kazandıklarıyla sergide ayrıldılar. Serginin istenilen amaca ve farkındalığa hizmet ettiği, herkeste istenilen düzeyde bir bilinç oluştuğu, alınan dönütler doğrultusunda gözlemlendi. Dönüşüm Avcıları projesi Mayıs ayında bitiyor fakat izleri kalıcı olacağı benziyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Nis

Kargı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden okulumuz anasınıfı öğrencilerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle kursiyerlerinin yaptığı oyuncak örgü tavşanlar hediye edildi.Hediyeleri İlçe Şube Müdürü Uğur ULUÇAY ve Kargı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat ÇELİK verdi.

Nis

Okulumuz Özel Eğitim Öğretmeni Hatice AKPINAR rehberliğinde tüm okul öğretmen ve öğrencileriyle 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.Otizmi bir eksiklik olarak değil farklı bir yetenek olarak bakmaya çalışın. Farklılıkları bu dünyaya çok şey katacak yeter ki farkında ve yanında olmayı bilelim. Farkındayız farklılıklarımızla bir aradayız diyerek tüm okul tek yürek oldu ve otizm kalbi okulumuzda attı. Hazırlanan etkinlikte her şube öğretmen ve öğrencileriyle birlikte verilen yap boz parçasına otizm ile ilgili sözler yazdı ve okul  bahçesinde öğrencilerle yapılan  kalp içerisine sıra ile yap boz parçaları yerleştirildi. En son yap boz parçasını ise okulumuz özel eğitim sınıfı öğretmeni ve öğrencisi ile konuldu. Ardından kalbi oluşturan öğrenciler ellerinde ki mavi balonları gökyüzüne bıraktılar.

Mrt

ÇEVRE KORUMA BİLİNCİ EĞİTİMİ

Çevre Dostu 1000 Okul Projesi kapsamında okulumuz ilkokul öğrencilerine Halk Eğitim Bünyesinde Çevre Koruma Bilinci Eğitimleri verildi. Verilen bu eğitimle öğrenciler  çevre kirliliğine karşı duyarlı olma, çevre kirliliğine karşı başkalarını uyarma ve önlem alma ,  okulda ve evlerde çevre kirliliğine karşı alınacak önlemleri ve yapılacakları belirleme gibi konularda olumlu tutum ve tavır geliştirdiler.

Mrt

Orman Haftası Etkinlikleri çerçevesince Kargı Orman işletme Müdürlüğü tarafından okulumuz ilkokul öğrencilerine hediye dağıtıldı haftanın önemi ile ilgili bilgi verildi.

Atatürk İlkokulu öğrencileri bir dönemin yorgunluğunu eğlenerek çıkardılar